Skip to content
marktplaats gibson EB2 bass 1
  • ✔ Exclusievere merken
  • ✔ Vakkundige reparatieafdeling
  • ✔ Uitprobeermogelijkheden

Verschil in akoestisch: klassiek en western gitaar

Er is een verschil in gitaren wanneer je voor akoestisch kiest, namelijk tussen een klassieke en een westen gitaar. Weet jij het verschil? Bij Sounds Plaza in Amsterdam vertellen we je graag alles over gitaren en ben je als gitaarliefhebber op de juiste plaats. Of een akoestische of western gitaar nu het best bij je past, dat lichten we graag toe.

DSCF2982

Ontdek het verschil in akoestisch: ga je voor een klassieke of western gitaar?

Het grote verschil tussen een klassieke en western gitaar zit hem vooral in de snaren; beide gitaren zijn akoestisch. Bij een klassieke variant zijn de snaren gemaakt van nylon, wat een heel warm en zacht geluid oplevert. Een western gitaar heeft stalen snaren waarmee je frisse, harde en sprankelende klanken maakt. Een belangrijk verschil tussen deze gitaren, wanneer je voor het eerst akoestisch gaat spelen, is dat het bespelen van een western gitaar en een klassiek gitaar ook anders is. Voor beginners zijn de klassieke gitaren aan te raden, aangezien de nylon snaren makkelijk in te drukken zijn en de brede hals van de gitaar meer ruimte biedt voor je vingers.

Kom langs in de winkel

Als gitaarliefhebber ben je bij Sound Plaza helemaal op de juiste plek. Ga je voor het eerst akoestisch spelen, dan laten we je graag het verschil zien tussen een klassiek en western gitaar. Wil je een gitaar van Gretsch kopen of gitaarversterkers van Vox, Orange of Fender om direct te beginnen met spelen? Wij hebben het allemaal! Bij ons ontbreekt het niet aan aanverwante apparatuur en bovendien bieden wij ook vakkundige reparatie aan, wanneer gewenst. Kom bij ons langs in Amsterdam of bel wanneer je vragen hebt naar 020-4710230.

assort
brug

Sound Plaza kent een vakkundige reparatie afdeling

Sound Plaza kent een vakkundige reparatieafdeling waar je defecte muziekapparatuur wordt gerepareerd. De fijnafstelling van je gitaar of basgitaar wordt gedaan door muzikanten die precies weten hoe een instrument afgesteld moet worden. Daarnaast worden producten die niet op voorraad zijn snel voor je bestelt!

Direct contact opnemen

    Kom bij ons langs